Probleme ecologice din ce în ce mai importante în ochii angajaților
Mai mult decât o simplă preocupare guvernamentală, tranziția ecologică este un subiect major, durabil și esențial în viața angajaților.
În rândul generațiilor tinere, protecția mediului este inseparabilă de modul lor de viață, dar și de muncă. În plus, ultimele evenimente (înmulțirea valurilor de căldură, secetă repetată, vârf de poluare etc.) au determinat alte generații să se întrebe, dar și să-și pună la îndoială modul de a trăi și de a consuma resursele.
Astfel, criteriul de impact asupra mediului este acum decisiv pentru mulți angajați în alegerea companiei lor.
Pe lângă implementarea politicilor de CSR, angajații se așteaptă ca societatea să acționeze în mod durabil asupra aspectului de mediu prin investiții în energii regenerabile, prin încurajarea mobilității blânde a angajaților, dar și prin acordarea unei atenții deosebite alegerii subcontractorilor, furnizorilor și produselor achiziționate.
Optimizarea instrumentelor de lucru colaborativ
Dintre dificultățile întâmpinate de angajații care lucrează de acasă, inadecvarea instrumentelor de lucru este una dintre cele mai recurente și cele mai de impact.
Într-adevăr, pentru a experimenta bine munca la distanță și pentru ca aceasta să fie eficientă, este esențial să existe instrumente de lucru colaborative adecvate și sigure.
Fie prin intermediul mesageriei instantanee pentru a eficientiza comunicarea dintre angajați oriunde s-ar afla, prin spații de lucru cloud securizate și partajate care le permit angajaților să împărtășească progresul muncii în timp real și cu persoanele implicate sau chiar prin instrumente video de înaltă performanță, angajații trebuie să fie capabili să lucreze de oriunde și oricând de parcă s-ar afla în sediul companiei.
Incluziune și diversitate, cuvintele de ordine ale anului 2023
Lupta împotriva discriminării la locul de muncă nu este cu siguranță nimic nou, dar rămâne, din păcate, un subiect de actualitate.
Inegalitatea salarială între bărbați și femei, discriminarea în angajare, prejudecăți, remarci inadecvate, hărțuire sexuală și morală, lumea muncii suferă în continuare de toate aceste boli și angajații intenționează să mute liniile.
Angajații cer companiei să fie complet transparenți în ceea ce privește practicile de HR și manageriale, începând cu promovarea unei politici de recrutare incluzive, care să permită includerea diversității reale în profilurile angajaților, contribuind astfel la lupta împotriva discriminării persistente și a inegalității.
Dezvoltarea cunoștințelor, mai mult ca niciodată în centrul preocupărilor angajaților
Formarea profesională este un drept pentru angajați, iar angajatorul trebuie să se asigure că este menținută capacitatea de angajare a angajaților săi.
Dar dincolo de această simplă obligație, angajații caută să dobândească noi abilități și cunoștințe care să le permită să progreseze în locurile lor de muncă și să aspire la noi cariere în cadrul companiei lor.
Perspectiva de dezvoltare este o adevărată pârghie pentru loialitate și bunăstare la locul de muncă și dacă angajații tăi nu găsesc un ecou în asta în cadrul companiei tale, este sigur că o vor căuta în altă parte.
Prima parte a articolului este aici…